Marynowane patisony z twarożkiem*

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
patis.jpg

1 słoik małych marynowanych patisonów
250 g gładkiego, 3 -krotnie mielonego twarogu
2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 ząbek czosnku
sól i czarny pieprz do smaku

wykrawacz do kulek z warzyw


1. Z patisonów wykrawamy środek za pomocą wykrawacza do kulek z warzyw tak, aby otrzymać małe miseczki.

2. Jeśli kupiony przez nas twaróg nie jest gładki, mielemy go w malakserze.

Ser mieszamy z koncentratem pomidorowym i przeciśniętym ząbkiem czosnku. Doprawiamy do smaku czarnym pieprzem i solą.

3. Za pomocą szprycy do kremów do tortów napełniamy ozdobnie miseczki z patisonów (można to zrobić także łyżeczką do kawy).

Dekorujemy dowolnie, np. kawałkiem konserwowego ogórka, konserwowej papryki, kaparem, natką pietruszki lub koperkiem.

Wykrojone kawałki patisonów można drobno posiekać, zmieszać z masą twarogową i wykorzystać jako pastę do pieczywa.
 

Załączniki

  • patis.jpg
    patis.jpg
    96 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: