- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0

1 słoik małych marynowanych patisonów
250 g gładkiego, 3 -krotnie mielonego twarogu
2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 ząbek czosnku
sól i czarny pieprz do smaku
wykrawacz do kulek z warzyw
1. Z patisonów wykrawamy środek za pomocą wykrawacza do kulek z warzyw tak, aby otrzymać małe miseczki.
2. Jeśli kupiony przez nas twaróg nie jest gładki, mielemy go w malakserze.
Ser mieszamy z koncentratem pomidorowym i przeciśniętym ząbkiem czosnku. Doprawiamy do smaku czarnym pieprzem i solą.
3. Za pomocą szprycy do kremów do tortów napełniamy ozdobnie miseczki z patisonów (można to zrobić także łyżeczką do kawy).
Dekorujemy dowolnie, np. kawałkiem konserwowego ogórka, konserwowej papryki, kaparem, natką pietruszki lub koperkiem.
Wykrojone kawałki patisonów można drobno posiekać, zmieszać z masą twarogową i wykorzystać jako pastę do pieczywa.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: