- Wrz 14, 2004
- 11,744
- 0
- 0
Pasta do pizzy
1,5 kg pomidorów
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka bazylii lub tymianku
0,5 łyżeczki majeranku
0,25 łyżeczki cynamonu
1 łyżka octu
1 łyżka cukru
1 ząbki czosnku
pieprz
2 łyżki oleju (oliwy)
Wszystkie składniki wrzucić/wlać/wsypać do garnka i wymieszać. Postawić na średnim ogniu na płytce azbestowej i gotować przez 35-40 minut. Przełożyć do słoików i pasteryzować 20 minut.
Przechowywać w chłodnym miejscu.
[Przepis znalazłam w moich notatkach - sądząc po bazgrołach i skrótowości opisu musiałam go spisać z tv...
]
1,5 kg pomidorów
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka bazylii lub tymianku
0,5 łyżeczki majeranku
0,25 łyżeczki cynamonu
1 łyżka octu
1 łyżka cukru
1 ząbki czosnku
pieprz
2 łyżki oleju (oliwy)
Wszystkie składniki wrzucić/wlać/wsypać do garnka i wymieszać. Postawić na średnim ogniu na płytce azbestowej i gotować przez 35-40 minut. Przełożyć do słoików i pasteryzować 20 minut.
Przechowywać w chłodnym miejscu.
[Przepis znalazłam w moich notatkach - sądząc po bazgrołach i skrótowości opisu musiałam go spisać z tv...