Pasta do pizzy

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Pasta do pizzy

1,5 kg pomidorów
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka bazylii lub tymianku
0,5 łyżeczki majeranku
0,25 łyżeczki cynamonu
1 łyżka octu
1 łyżka cukru
1 ząbki czosnku
pieprz
2 łyżki oleju (oliwy)

Wszystkie składniki wrzucić/wlać/wsypać do garnka i wymieszać. Postawić na średnim ogniu na płytce azbestowej i gotować przez 35-40 minut. Przełożyć do słoików i pasteryzować 20 minut.
Przechowywać w chłodnym miejscu.


[Przepis znalazłam w moich notatkach - sądząc po bazgrołach i skrótowości opisu musiałam go spisać z tv... :mrgreen: ]
 

katarzyna1983

Member
Lis 16, 2004
640
0
0
melduje sie ze pasta do pizzy takze wykonana
icon_smile.gif

hehe nie moge sie doczekac konsumpcji
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy