![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.054 Dołączył: 20-September 04 Skąd: Porto, Portugalia Użytkownik nr: 80 ![]() |
Coś pomiędzy truflami a Rafaello. Pyszne kuleczki podawane na deser w goańskich restauracjach.Tutaj bardziej szczegółowa wersja i nowe zdjęcia.
![]() liczba porcji: 15-20 kuleczek 0,5 szkl. wiórków kokosowych 125g masla ghee (lub 1/2 kostki zwyklego masła) 1-2 łyzki masła orzechowego 1/3 szkl. cukru pudru 1 lyzeczka esencji waniliowej 1,5 szkl. mleka w proszku Roztopić polowe masła na patelni, wsypać wiórki kokosowe i smażyć je, aż się zezłocą. Pozostawić do ostygnięcia. Utrzeć mikserem pozostałe masło z cukrem pudrem, masłem orzechowym i esencja waniliowa. Ucierając dodawać całkowicie ostudzone wiórki kokosowe. Dosypywać mleka w proszku do masy , aż będzie bardzo gęsta. Odrywać kawałki masy i formować z nich kuleczki. Gdy kulka klei się do rąk, dodać więcej mleka w proszku, jeżeli kruszy się dodać więcej masła. Ułożyć kulki na talerzu. Wstawić na godzinę do lodówki. Przechowywać w lodówce. Można zamrażać. Pyszne z kawa lub z "indian chai" http://cincin.cc/index.php?showtopic=991 |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 22.404 Dołączył: 22-December 04 Skąd: z kuchni! Użytkownik nr: 231 ![]() |
nie ma ktoś moze zdjecia?
|
|
|
![]()
|
|
szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.774 Dołączył: 18-September 04 Użytkownik nr: 65 ![]() |
bede miała, ale za jakiś tydzień ;)
na Swięta planuję. Nie mogę uwierzyć, że mi ten przepis umknął, bo kocham kokos i mleko w proszku |
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.054 Dołączył: 20-September 04 Skąd: Porto, Portugalia Użytkownik nr: 80 ![]() |
Ja sama nie mam zdjecia, bo to sa kulki szybko uciekajace z talerza i trudno je uwiecznic.
Ale spokojnie poczekajmy az Paulinka zrobi, bo z niej jest duzy talent fotograficzny. |
|
|
![]()
|
|
szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.774 Dołączył: 18-September 04 Użytkownik nr: 65 ![]() |
CYTAT(AgusiaH) z niej jest duzy talent fotograficzny
dzięki za niezasłużony komplement teraz to sie czuje zobowiązana, żeby kuleczki zrobic śliczne i apetyczne zdjęcie |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 22.404 Dołączył: 22-December 04 Skąd: z kuchni! Użytkownik nr: 231 ![]() |
juz znalazlam na mniamie
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT(Paulinka) CYTAT(AgusiaH) z niej jest duzy talent fotograficzny
dzięki za niezasłużony komplement teraz to sie czuje zobowiązana, żeby kuleczki zrobic śliczne i apetyczne zdjęcie To jest przesadna skromnosc Paulinko, ty idz i obejrzyj swoje zdjecia moich ciasteczek sezamowych lub twojego snickersa. ![]() Malgosiu cos Ty znalazla na Mniamie - zdjecia moich kuleczek : Bo przepis to jest od dawien dawna, ale zdjecia.... |
|
|
![]()
|
|
Agusiu, na forum w watku trufelkowym.
Ostatnio pytalam tam Anie o te jagniecine i ten watek mi wpadl w oko ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 6.550 Dołączył: 13-November 05 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 956 ![]() |
Na Mniamie są zdjęcia innych kuleczek i trufelków - przy Twoim przepisie nie ma zdjęcia. A swoją drogą one są bardzo dobre, tylko za szybko znikają.
Dzięki za przepis. |
|
|
![]()
|
|
noż mówię, że na forum. przecież sobie tego nie wymyśliłam!
|
|
|
![]()
|
|
Ze przepis jest bez zdjecia to ja wiem, bo tylko ja moge je tam zamiescic
A kulki sa rzeczywiscie sfotografowane. Nie przy przepisie, tylko na forum. Autorka zdjec jest Irenka. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłam
wyszły super, mimo że zabrakło mi masła i robiłam na margarynie ![]() ![]() obiecane zdjęcie będzie na pewno, tylko nie teraz bo drugi komp na którym są zdjęcia się popsuł i dopiero po Świętach pewnie Tata sie za niego weźmie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() moja Ciocia nawet się pytała, czy to do jedzenia, czy wyłącznie do ozdoby te ciemne to oczywiście trufelki śliwkowe Bajaderki |
|
|
![]()
|
|
Paulinka, a co to za posypka, te kuleczki?
sliczne to wszytsko! |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 28.999 Dołączył: 1-November 04 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 160 ![]() |
piękne.
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT(Malgosimi) Paulinka, a co to za posypka, te kuleczki?
jakis taki maczek cukrowy z supermarketu Miło mi że sie podoba 8) |
|
|
![]()
|
|
czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 2.075 Dołączył: 10-June 05 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 561 ![]() |
Paulinko śliczne :eek:
|
|
|
![]()
|
|
Paulinko, wiedzialam, ze moge na Ciebie liczyc ;)
Przecudne zdjecia :!: :!: |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 20.571 Dołączył: 25-September 04 Skąd: Dąbrowa Górnicza Użytkownik nr: 98 ![]() |
Nie widzę zdjęć
![]() |
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 14th April 2021 - 22:11 |