Piwny gulasz

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
PIWNY GULASZ


Składniki

• 50 dag wołowiny bez kości

• tłuszcz

• 8 dkg cebuli

• 2 dkg mąki

• pół szklanki piwa

• 100 ml śmietany 12%

• 15 dkg sera twarogowego

• sól

• pieprz

Etapy przygotowania

1. Mięso myjemy, musimy go wyżyłować, kroimy w dość dużą kostkę, posypujemy przyprawami i mąką. Włożyć pokrojony w kostkę ser twarogowy. Podawać do klusek.
2. Zrumieniamy na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną, opłukaną i pokrojoną w kostkę cebulą, skropić piwem i dusimy na małym ogniu pod przykryciem.
3. Pod koniec duszenia dodajemy śmietanę wymieszaną z pozostałą mąką. Doprawiamy do smaku.
4. Włożyć pokrojony w kostkę ser twarogowy. Podawać do klusek.
:smacznego: :smacznego: :smacznego: :smacznego: