PIWNY GULASZ 
Składniki
• 50 dag wołowiny bez kości
   
• tłuszcz
   
• 8 dkg cebuli
   
• 2 dkg mąki
   
• pół szklanki piwa
   
• 100 ml śmietany 12%
   
• 15 dkg sera twarogowego
   
• sól
   
• pieprz
Etapy przygotowania
1. Mięso myjemy, musimy go wyżyłować, kroimy w dość dużą kostkę, posypujemy przyprawami i mąką. Włożyć pokrojony w kostkę ser twarogowy. Podawać do klusek.
2. Zrumieniamy na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną, opłukaną i pokrojoną w kostkę cebulą, skropić piwem i dusimy na małym ogniu pod przykryciem.
3. Pod koniec duszenia dodajemy śmietanę wymieszaną z pozostałą mąką. Doprawiamy do smaku.
4. Włożyć pokrojony w kostkę ser twarogowy. Podawać do klusek.
  
   
   
  
	
		
			
		
		
	
			
			Składniki
• 50 dag wołowiny bez kości
• tłuszcz
• 8 dkg cebuli
• 2 dkg mąki
• pół szklanki piwa
• 100 ml śmietany 12%
• 15 dkg sera twarogowego
• sól
• pieprz
Etapy przygotowania
1. Mięso myjemy, musimy go wyżyłować, kroimy w dość dużą kostkę, posypujemy przyprawami i mąką. Włożyć pokrojony w kostkę ser twarogowy. Podawać do klusek.
2. Zrumieniamy na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną, opłukaną i pokrojoną w kostkę cebulą, skropić piwem i dusimy na małym ogniu pod przykryciem.
3. Pod koniec duszenia dodajemy śmietanę wymieszaną z pozostałą mąką. Doprawiamy do smaku.
4. Włożyć pokrojony w kostkę ser twarogowy. Podawać do klusek.
