ale jadlam i jest przepyszny!!!!!!!
50 dag wiorkow
15 jajek
30dag cukru
3 lyzeczki proszku do pieczenia
podzielic na 3 czesci i robic kolejno (ze wzgledu na piane z bialek)
bialka ubic ze szczyptą soli, dodac dukeir a nastepnie kokos i jedną lyzeczke proszku. LEkko wymieszac. Upiec na zloty kolor
Masa:
5 lyzek kakao zalac 3 lyzkami mleka i rozpuscic. Ma to byc geste
6 zoltek +3/4 szklanku dykru i jajko cale ubic na parze. Kiedy przestygnie dodac 2 kostki masła i mase kakaową i jedną lyzke spirytusu.
Moje uwagi: tego masla wogole w smaku nie czuc, caly tort jest slodki ale jak dla mnie nie za slodki i generalnie ja jestem nim zachwycona. JEdnak widze ze te proporcje sa raczej na duzą blaszke i chyba cos wykonam z polowy porcji w keksówce zeby to wyprobowac jak najszybciej.
50 dag wiorkow
15 jajek
30dag cukru
3 lyzeczki proszku do pieczenia
podzielic na 3 czesci i robic kolejno (ze wzgledu na piane z bialek)
bialka ubic ze szczyptą soli, dodac dukeir a nastepnie kokos i jedną lyzeczke proszku. LEkko wymieszac. Upiec na zloty kolor
Masa:
5 lyzek kakao zalac 3 lyzkami mleka i rozpuscic. Ma to byc geste
6 zoltek +3/4 szklanku dykru i jajko cale ubic na parze. Kiedy przestygnie dodac 2 kostki masła i mase kakaową i jedną lyzke spirytusu.
Moje uwagi: tego masla wogole w smaku nie czuc, caly tort jest slodki ale jak dla mnie nie za slodki i generalnie ja jestem nim zachwycona. JEdnak widze ze te proporcje sa raczej na duzą blaszke i chyba cos wykonam z polowy porcji w keksówce zeby to wyprobowac jak najszybciej.