Surówka z kapusty z morelami i sosem czosnkowym

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
Kapustę drobno posiekać, skropić cytryną, posolić. Naczynie z kapustą przykryć talerzem i obciązyć . NIech sobie postoi.
W tzw miedzyczasie przygotować morele: moga byc swieze, suszone* lub z puszki
*suszone zalac wrzątkiem i odstawiac na parę minut

Morele pokroić w paski.
Sos
Jogurt naturalny wymieszac ze sporą iloscią zmiażdzonego czosnku, sola i pieprzem

Wszystko poączyć i jesc:)
 

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
no i zdjęcie
icon_smile.gif

 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
zrobiłam
icon_smile.gif
dodałam jeszcze suszone jabłka...pyszna jest
mniam.gif