Pita z nadzieniem z kurczaka, sera i avocado
1 lyzeczka lub wiecej musztardy Dijon
1 lyzka octu baslamicznego
3 lyzki oliwy o oliwek
1-2 zabki czosnku, drobniutko posiekanego
sol, pieprz do smaku
1 avocado pokrojone w kostke
2 piersi z kurczaka, ugotowane lub usmazone, pokrojone w kostke
garstka malych pomidorkow przekrojonych na pol, lub pomidor pokrojony w kostke
4 plasterki chudego bekonu (najlepiej z indyka), usmazonego, odsaczonego i pokruszonego
1/2 szklanki Roquefort lub fety (lepsze z serem plesniowym
)
salata rzymska, pokrojona na paseczki
4 chlebki pita, przekrojone na pol
W misce wymieszac musztarde, ocet, czosnek, sol i pieprz i mieszajc wlewac oliwe cienkim strumieniem - dobrze wymieszac na emulsje. Dodac avocado, lekko wymieszac - dodac pozostale skladniki i polaczyc razem.
Do kazdej polowki pity wlozyc troche salaty, uzupelnic nadzieniem. Na wierzch mozna dodac reszte salaty jak zostanie i kilka polowek pomidorkow.
1 lyzeczka lub wiecej musztardy Dijon
1 lyzka octu baslamicznego
3 lyzki oliwy o oliwek
1-2 zabki czosnku, drobniutko posiekanego
sol, pieprz do smaku
1 avocado pokrojone w kostke
2 piersi z kurczaka, ugotowane lub usmazone, pokrojone w kostke
garstka malych pomidorkow przekrojonych na pol, lub pomidor pokrojony w kostke
4 plasterki chudego bekonu (najlepiej z indyka), usmazonego, odsaczonego i pokruszonego
1/2 szklanki Roquefort lub fety (lepsze z serem plesniowym

salata rzymska, pokrojona na paseczki
4 chlebki pita, przekrojone na pol
W misce wymieszac musztarde, ocet, czosnek, sol i pieprz i mieszajc wlewac oliwe cienkim strumieniem - dobrze wymieszac na emulsje. Dodac avocado, lekko wymieszac - dodac pozostale skladniki i polaczyc razem.
Do kazdej polowki pity wlozyc troche salaty, uzupelnic nadzieniem. Na wierzch mozna dodac reszte salaty jak zostanie i kilka polowek pomidorkow.

Ostatnią edycję dokonał moderator: