- Paź 30, 2004
- 27,457
- 7
- 38
11 białek ubić ze szczyptą soli na sztywno,dodawać następnie stopniowo 25 dkg cukru pudru i cukier waniliowy aż piana będzie lśniąca.Wmieszać ok.25 dkg bakalii w/g uznania(u mnie to najczęściej migdały i orzechy,czasem też trochę daktyli)i 10 dkg gorzkiej czekolady w malutkich kawałkach.Wyłożyć najlepiej na wafel rozsmarować i piec ok.40 min. w 160 stopniach.Można później pokryć lukrem czekoladowym lub lepiej nitkami roztopionej gorzkiej czekolady.
EDIT: przepis znaleziony w zeszycie cioci mojego męża z dopiskiem, że pochodzi z magazynu "Ty i Ja".
EDIT: przepis znaleziony w zeszycie cioci mojego męża z dopiskiem, że pochodzi z magazynu "Ty i Ja".
Ostatnią edycję dokonał moderator: