Nadzienie:
3/4 szkl dyni z puszki
1 3/4 szkl skondensowanego slodzonego mleka
2 jajka, ubite
2/3 szkl brazowego cukru
2 lyzki cukru
1 1/4 l-czki cynamonu
1/2 l-czki soli
1/2 l-czki imbiru
1/2 l-czki galki muszkatalowej
1/4 l-czki gozdzikow
Ciasto:
1 1/2 szkl maki
2 lzki cukru
1 l-czki soli
1/2 szkl oleju
2 lyzka mleka
Ciasto:
przesiac make do takiej okraglej foremki plaskiej ok20cm do pieczenia pies
Olej z mlekiem ubic,dodac cukier i sol- wlac na make
Wszystko ladnie wymieszac
4. Zrobione ciasto przcisnac do dna blaszki i ciastem wkleic brzegi naczynia
5. Nakluc widelcem kilka razy .
Nadzienie:
Wszystkie skladniki nadzienia,m polaczyc, ubic mikserem przez 2 minuty
2. Nadzienie wlac do ciasta kruchego
3. Piec przez 15 minut w 200C
4. Zmniejszyc temperatuje do 175; piec przez nastepne 50 minut
5. Ostudzic
3/4 szkl dyni z puszki
1 3/4 szkl skondensowanego slodzonego mleka
2 jajka, ubite
2/3 szkl brazowego cukru
2 lyzki cukru
1 1/4 l-czki cynamonu
1/2 l-czki soli
1/2 l-czki imbiru
1/2 l-czki galki muszkatalowej
1/4 l-czki gozdzikow
Ciasto:
1 1/2 szkl maki
2 lzki cukru
1 l-czki soli
1/2 szkl oleju
2 lyzka mleka
Ciasto:
przesiac make do takiej okraglej foremki plaskiej ok20cm do pieczenia pies
Olej z mlekiem ubic,dodac cukier i sol- wlac na make
Wszystko ladnie wymieszac
4. Zrobione ciasto przcisnac do dna blaszki i ciastem wkleic brzegi naczynia
5. Nakluc widelcem kilka razy .
Nadzienie:
Wszystkie skladniki nadzienia,m polaczyc, ubic mikserem przez 2 minuty
2. Nadzienie wlac do ciasta kruchego
3. Piec przez 15 minut w 200C
4. Zmniejszyc temperatuje do 175; piec przez nastepne 50 minut
5. Ostudzic