Lotaryński placek serowy*

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Lotaryński placek serowy:


30 dkg mrożonego francuskiego ciasta
15 dkg ementalera
8 plasterków wędzonego boczku
szklanka śmietany 30%
3 jajka
1 łyżkę posiekanej natki pietruszki
pieprz sól
tłuszcz do formy

Formę, okrągłą karbowaną np. do tarty - natłuścić oliwą.
Rozkładamy na niej ciasto. Formujemy wyższe boki.
Na cieście układamy boczek.
Jajka roztrzepujemy ze śmietaną.
Dodajemy do nich sterty ser, natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200*C przez ok. poł godziny.


Jest przepyszny
icon_exclaim.gif
icon_exclaim.gif
icon_exclaim.gif


Przepis ów mam z którejś gazety hmmm... ale której
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: