Lotaryński placek serowy:
30 dkg mrożonego francuskiego ciasta
15 dkg ementalera
8 plasterków wędzonego boczku
szklanka śmietany 30%
3 jajka
1 łyżkę posiekanej natki pietruszki
pieprz sól
tłuszcz do formy
Formę, okrągłą karbowaną np. do tarty - natłuścić oliwą.
Rozkładamy na niej ciasto. Formujemy wyższe boki.
Na cieście układamy boczek.
Jajka roztrzepujemy ze śmietaną.
Dodajemy do nich sterty ser, natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200*C przez ok. poł godziny.
Jest przepyszny
Przepis ów mam z którejś gazety hmmm... ale której
30 dkg mrożonego francuskiego ciasta
15 dkg ementalera
8 plasterków wędzonego boczku
szklanka śmietany 30%
3 jajka
1 łyżkę posiekanej natki pietruszki
pieprz sól
tłuszcz do formy
Formę, okrągłą karbowaną np. do tarty - natłuścić oliwą.
Rozkładamy na niej ciasto. Formujemy wyższe boki.
Na cieście układamy boczek.
Jajka roztrzepujemy ze śmietaną.
Dodajemy do nich sterty ser, natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200*C przez ok. poł godziny.
Jest przepyszny



Przepis ów mam z którejś gazety hmmm... ale której
Ostatnią edycję dokonał moderator: