Maslo cytrynowe

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
250g miekkiego masla zwyklego
2 lyzki posiekanej melisy (najlepiej swiezej)
1 cebula-bardzo drobno pokrajana
1 cytryna - potrzebny z niej sok i skorka
sol
pieprz

Maslo ubic na piane. Dodac sok z cytryny i skorke drobno pokrajana, melise oraz cebule. Wszystko dobrze wymieszac, przyprawic sola i pieprzem i ponownie przemieszac. Maslo przelozyc do miseczki i odstawic w zimne miejsce.
Maslo mozna uformowac na rozny sposob, pomagajac sobie przy tym- folia spozywcza lub poprostu jakims woreczkiem.
Maslo znakomicie smakuje i nadaje sie do kazdego rodzaju chleba...

1016.jpg
 

Załączniki

  • 1016.jpg
    1016.jpg
    43.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

JotHa

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
A ja nie wiedzialam, co latem z melisa robic ! :dump: Wyprobuje, jak tylko sie obudzi z zimowego snu.
Powiedz tylko, czym ubic maslo ?
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Ubijam maslo mikserem..... Poprostu.... miksuje az bedzie takie "puszyste"...
icon_smile.gif
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
yyy.... lopatkami? :dump: hmmm.... noo- tymi takimi, do ciasta..... nie tymi spiralami do ciasta drozdzowego, tylko tymi drugimi... mam nadzieje, ze teraz wiesz jakimi ? hehe....
za doskonale rozumienie sie nawzajem-.... :cheers: :cheers: :cheers:

( w razie czego pytaj..... ;) )