- Mar 14, 2005
- 10,541
- 0
- 36
250g miekkiego masla zwyklego
2 lyzki posiekanej melisy (najlepiej swiezej)
1 cebula-bardzo drobno pokrajana
1 cytryna - potrzebny z niej sok i skorka
sol
pieprz
Maslo ubic na piane. Dodac sok z cytryny i skorke drobno pokrajana, melise oraz cebule. Wszystko dobrze wymieszac, przyprawic sola i pieprzem i ponownie przemieszac. Maslo przelozyc do miseczki i odstawic w zimne miejsce.
Maslo mozna uformowac na rozny sposob, pomagajac sobie przy tym- folia spozywcza lub poprostu jakims woreczkiem.
Maslo znakomicie smakuje i nadaje sie do kazdego rodzaju chleba...
2 lyzki posiekanej melisy (najlepiej swiezej)
1 cebula-bardzo drobno pokrajana
1 cytryna - potrzebny z niej sok i skorka
sol
pieprz
Maslo ubic na piane. Dodac sok z cytryny i skorke drobno pokrajana, melise oraz cebule. Wszystko dobrze wymieszac, przyprawic sola i pieprzem i ponownie przemieszac. Maslo przelozyc do miseczki i odstawic w zimne miejsce.
Maslo mozna uformowac na rozny sposob, pomagajac sobie przy tym- folia spozywcza lub poprostu jakims woreczkiem.
Maslo znakomicie smakuje i nadaje sie do kazdego rodzaju chleba...
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: