Dorsz po japońsku*

gabka

Member
Mar 20, 2005
181
0
0
1 kg filetów z dorsza
1 słoik ogórków konserwowych
1 słoik papryki konserwowej
2 duże cebule

Zalewa:
2 szkl. wody /+ sól i pieprz do smaku/
1/2 szkl. oleju
4 łyżki octu
2 łyżki cukru
4 łyżki keczupu pikantnego
1 słoiczek koncentratu pomidorowego

Filety zanurzyc w gęstym cieście naleśnikowym i usmażyc. Ogórki konserwowe pokroić w półtalarki, paprykę w paski, cebulę w kostkę. Warzywa wymieszac ze sobą.
W duzym naczyniu, najlepiej szklanym układac warstwami- dorsz a na niego warzywa, do wyczerpania składników.
Składniki zalewy zagotowac, ostudzic i zalac nią rybę z warzywami. Odstawic &quot;do przegryzienia&quot;. Najlepiej gdy postoi przez noc. Jeśli nie spodziewamy się gości to proponuję wykonać tę potrawę z połowy składników bo porcja jest zaiste niemała:))) Polecam <!--emoid:D--><!--endemo-->
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0
Przepyszna ryba, gorąco polecam

Ryba_po_japonsku_aaa.jpg
 

Załączniki

  • Ryba_po_japonsku_aaa.jpg
    Ryba_po_japonsku_aaa.jpg
    228.3 KB · Wyświetleń: 2

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Robię podobnie ale te warzywa zagotowuję trochę w zalewie i zalewam kolejne warstwy ryby zalewą z warzywami. Powinno postać chociaż dobę a potem mniam. Każda ryba się nada, ja lubię morszczuka.