1 kg filetów z dorsza
1 słoik ogórków konserwowych
1 słoik papryki konserwowej
2 duże cebule
Zalewa:
2 szkl. wody /+ sól i pieprz do smaku/
1/2 szkl. oleju
4 łyżki octu
2 łyżki cukru
4 łyżki keczupu pikantnego
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
Filety zanurzyc w gęstym cieście naleśnikowym i usmażyc. Ogórki konserwowe pokroić w półtalarki, paprykę w paski, cebulę w kostkę. Warzywa wymieszac ze sobą.
W duzym naczyniu, najlepiej szklanym układac warstwami- dorsz a na niego warzywa, do wyczerpania składników.
Składniki zalewy zagotowac, ostudzic i zalac nią rybę z warzywami. Odstawic "do przegryzienia". Najlepiej gdy postoi przez noc. Jeśli nie spodziewamy się gości to proponuję wykonać tę potrawę z połowy składników bo porcja jest zaiste niemała
)) Polecam <!--emoid
--><!--endemo-->
1 słoik ogórków konserwowych
1 słoik papryki konserwowej
2 duże cebule
Zalewa:
2 szkl. wody /+ sól i pieprz do smaku/
1/2 szkl. oleju
4 łyżki octu
2 łyżki cukru
4 łyżki keczupu pikantnego
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
Filety zanurzyc w gęstym cieście naleśnikowym i usmażyc. Ogórki konserwowe pokroić w półtalarki, paprykę w paski, cebulę w kostkę. Warzywa wymieszac ze sobą.
W duzym naczyniu, najlepiej szklanym układac warstwami- dorsz a na niego warzywa, do wyczerpania składników.
Składniki zalewy zagotowac, ostudzic i zalac nią rybę z warzywami. Odstawic "do przegryzienia". Najlepiej gdy postoi przez noc. Jeśli nie spodziewamy się gości to proponuję wykonać tę potrawę z połowy składników bo porcja jest zaiste niemała
Ostatnią edycję dokonał moderator: