Harnasiowe zwijaki ( idealne na grilla )

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Harnasiowe zwijaki (idealne na grilla).

3 piersi z kurczaka
1 duża czerwona papryka
3 duże cebule pokrojone w kostkę.
30 dkg boczku wędzonego
20 dkg sera żółtego typu gouda (pokrojony w kostkę)
przyprawy do marynaty: pieprz czarny mielony, papryka słodka, jakaś mieszanka przypraw do kurczaka, sól
pół szklanki oliwy
wykałaczki

Piersi kroimy na połówki .
W każdej z nich robimy kieszonkę.
Robimy marynatę: wszystkie przyprawy wsypujemy do oliwy, mieszamy.
Wkładamy w marynatę mięso + paprykę pokrojoną w grubsze paski + cebulę.
Dobrze wszystko w niej mieszamy.
Na drugi dzień w każdą kieszonkę wkładamy paprykę, ser żółty, cebulkę, boczuś.
Spinamy wykałaczką i pieczemy na grillu z każdej strony na piękny złocisty kolor.


POLECAM - Tak przyrządzone mięsko jest pyszniutkie.

Źródło: Jest to przepis mojego kolegi Piotra Sz. Przepis, którym ostatnio powalił nas na kolana i błagaliśmy o jeszcze - a zaznaczam, że nie byliśmy głodni hihihi..... :smacznego: :smacznego: :smacznego: :smacznego: :smacznego:
 

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Cieszę się Paula :banana: :banana: :banana: :banana: Ja też jestem ich fanką odkąd Piotr je zaserwował teraz wkradły się i w moje grillowe menu :lol: :lol: