Harnasiowe zwijaki (idealne na grilla).
3 piersi z kurczaka
1 duża czerwona papryka
3 duże cebule pokrojone w kostkę.
30 dkg boczku wędzonego
20 dkg sera żółtego typu gouda (pokrojony w kostkę)
przyprawy do marynaty: pieprz czarny mielony, papryka słodka, jakaś mieszanka przypraw do kurczaka, sól
pół szklanki oliwy
wykałaczki
Piersi kroimy na połówki .
W każdej z nich robimy kieszonkę.
Robimy marynatę: wszystkie przyprawy wsypujemy do oliwy, mieszamy.
Wkładamy w marynatę mięso + paprykę pokrojoną w grubsze paski + cebulę.
Dobrze wszystko w niej mieszamy.
Na drugi dzień w każdą kieszonkę wkładamy paprykę, ser żółty, cebulkę, boczuś.
Spinamy wykałaczką i pieczemy na grillu z każdej strony na piękny złocisty kolor.
POLECAM - Tak przyrządzone mięsko jest pyszniutkie.
Źródło: Jest to przepis mojego kolegi Piotra Sz. Przepis, którym ostatnio powalił nas na kolana i błagaliśmy o jeszcze - a zaznaczam, że nie byliśmy głodni hihihi.....

3 piersi z kurczaka
1 duża czerwona papryka
3 duże cebule pokrojone w kostkę.
30 dkg boczku wędzonego
20 dkg sera żółtego typu gouda (pokrojony w kostkę)
przyprawy do marynaty: pieprz czarny mielony, papryka słodka, jakaś mieszanka przypraw do kurczaka, sól
pół szklanki oliwy
wykałaczki
Piersi kroimy na połówki .
W każdej z nich robimy kieszonkę.
Robimy marynatę: wszystkie przyprawy wsypujemy do oliwy, mieszamy.
Wkładamy w marynatę mięso + paprykę pokrojoną w grubsze paski + cebulę.
Dobrze wszystko w niej mieszamy.
Na drugi dzień w każdą kieszonkę wkładamy paprykę, ser żółty, cebulkę, boczuś.
Spinamy wykałaczką i pieczemy na grillu z każdej strony na piękny złocisty kolor.
POLECAM - Tak przyrządzone mięsko jest pyszniutkie.
Źródło: Jest to przepis mojego kolegi Piotra Sz. Przepis, którym ostatnio powalił nas na kolana i błagaliśmy o jeszcze - a zaznaczam, że nie byliśmy głodni hihihi.....