Zapiekane naleśniki z serem Turek Camembert

kamila

Moderator
Członek ekipy
Wrz 13, 2004
11,874
0
0
Zapiekane naleśniki z serem Turek Camembert

Przepis pochodzi z płyty CD dołączonej do sera TUREK
Trudno to przeglądać, więc tu wklejam ku pamięci


30 minut
1 ser Turek Camembert
sól, pieprz
Ciasto naleśnikowe:
1/2 l mleka
3 jaja
1/4 kg mąki wrocławskiej
Nadzienie:
250 g szpinaku
czosnek do smaku
Usmażone naleśniki smarujemy nadzieniem ze szpinaku, zwijamy i składamy na pół.
Układamy w posmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym lub na blasze, na wierzchu układamy plasterki Camemberta i zapiekamy.
Podajemy z sałatką ze świeżych warzyw.

10no.jpg
 

alik

Member
Cze 15, 2005
293
0
0
robie takie nalesniki ze szpinakiem ale dodaje do niego /do szpinaku/ ser "feta" jeszcze, skladam w krokiecika i odsmazam na patelni /juz bez sera na wierzchu, ale mozna tez dac ser/
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
Jadamy takie - są bardzo! smakowite. Ja czasem roluję je, kroję na plastry i w naczyniu przekładam serem Camambert, albo polewam sosem serowym bazowanym na przepisie Bajaderkowym (ale wtedy bez zapiekania w piekarniku tylko podgrzewam je na patelni, sosik podaję w sosjerce).

Próbujcie!
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: