FOCACIA maszynowa (kermidt)

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
FOCCACIA maszynowa

kolejno (tzn. w/g wlasnej instrukcji) wrzucac i lac

1,5 szkl wody
1/4 szkl posiekanej bazylii swiezej
3 lyzki margaryny
2 lyzki czosnku (JA przeciskalam praska)
1 lyzeczka soli
4,5 szkl maki (zawsze dodaje pelnej, choc foccacia tego nie przewiduje , ale ja juz tak mam, ze musze inaczej wiec jest 1 pelnej)
3 lyzeczki drozdzy
szczypta cukru

Po wyrobieniu ciasta drozdzowego wyrzucic je na blache wysmarowana oliwa (duza balacha, oliwy lyzka)
Niech porosnie choc pol godziny, posmarowac oliwa (jeszcze ze 2 lyzki) i do pieca (nagrzany 425F/ 220C) na 20 minut.

Mezus pochlonal 2/3 tego cuda na 1 (O zgrozo on sie kiedys pochoruje) posilek.
Kusi mnie dodac zmarszczonych wloskim sloncem pomidorow.
Zamelduje.


Z uklonami dla wspoltworcow postu
i prosba o podnoszenie

pozdrawiam umonczonom renkom


P.S. uwaga Kermidtki z innego posta:

Bardzo przepraszam, nie moge edytowac, a w przepisie na foccacie powinny byc 2 szkl wody!!!!!!!!!!!!!!!

wlasnie robie to tym razem jestem pewna
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
Johasiu bardzo Ci dziekuje.

Wlasnie przekopalam caly swoj komputer i obawiam sie, ze mezus moj w szale porzadkow USUNAL !!!!!
WYRZUCIL!!!!
Wszystkie moje kolekcjonowane z zapalem przepisy na chlebki.
wrrrrr

oczywiscie moja foccacia tez przepadlaby, gdyby nie Ty.....
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Drobiazg. :oops:
icon_smile.gif

Fajnie, że wreszcie jesteś! :banana: