Chleb francuski (Agulina)

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
ja mam taki oto przepis w instrukcji :
chleb francuski - waga 680 g

woda - 1 miarka (kubek)
mleko w proszku - 2 EL (EL to ta duza miarka odpowiednik lyzki)
cukier - 1 EL
sol - 1 TL (TL to mala miarka - odpwiednik lyzeczki)
olej slonecznikowy - 1 EL
biala maka typ 550 - 3 kubki
suche drozdze - 1 TL
program - chleb francuski

nie robilam go nigdy ale jak na moje oko to jest standardowy przepis na zwykly chleb pszenny czyli zadna ekstrawagancja... pozdro Agulina
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy