Parówki z groszkiem w sosie pomidorowym

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
Litr rosołku (może być z kostki rosołowej), 1koncentrat pomidorowy, 1/2 puszki groszku konserwowego, 6 parówek lub serdelków, listek laurowy, natka pietruszki, sól, pieprz, papryka ostra, curry.


Do gotującego się rosołku wrzucić pokrojone w talarki parówki i dodać koncentrat. Zagęścić 2 łyżkami mąki wymieszanymi z wodą - pół szklanki. Przecedzić przez sitko. Na samym końcu dodac groszek konserwowy. Wymieszać i doprawić do smaku. Raz zagotować. Przed podaniem dodać posiekaną natkę pietruszki. Potrawę można urozmaicić dodając 1/3 puszki kukurydzy i 2 pokrojone pomidory w kostkę. Ale i bez tego jest smaczna. Podawać ze świeżym pieczywem lub z ziemniakami.

 

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Dziś zrobię :banana: z kukurydzą dodatkowo :lol: Zapowiada się smakowicie ;)
 

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Już zrobione. :lol: Szybciutko się robi :lol: a to duży plus :lol:
Smaczniutkie, delikatniusieńkie - pyszne :lol:
Nie miałam natki pietruszki więc dałam szczypiorek. Doprawiłam pikantniej ;)
Podam do bułeczki i tuż przed podaniem posypię startym żółtym serem.


Pysia Polecam i Dziękuję Layla :knuddel: :knuddel: :handclaps: :handclaps:
 

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
Nie ma sprawy.
Cieszę się że Ci smakuje, ja też ostrzej doprawiam, no chyba, że ma jeść dziecko, a Ona nie lubi "peprzu"
 

katarzynka

Member
Wrz 13, 2004
1,003
0
0
smaczniutkie i przynajmniej mozna jakos ciekawie zutylizowac parowki :lol:
 

Azzie

Member
Paź 9, 2005
195
0
0
Robiłam ;) Dla mnie to smak dzieciństwa, smak PRL'u :mrgreen:
Zamiast groszku wrzuciłam czerwoną fasolę.
Tata chodził w wniebowzięty.

Dzięki