Litr rosołku (może być z kostki rosołowej), 1koncentrat pomidorowy, 1/2 puszki groszku konserwowego, 6 parówek lub serdelków, listek laurowy, natka pietruszki, sól, pieprz, papryka ostra, curry.
Do gotującego się rosołku wrzucić pokrojone w talarki parówki i dodać koncentrat. Zagęścić 2 łyżkami mąki wymieszanymi z wodą - pół szklanki. Przecedzić przez sitko. Na samym końcu dodac groszek konserwowy. Wymieszać i doprawić do smaku. Raz zagotować. Przed podaniem dodać posiekaną natkę pietruszki. Potrawę można urozmaicić dodając 1/3 puszki kukurydzy i 2 pokrojone pomidory w kostkę. Ale i bez tego jest smaczna. Podawać ze świeżym pieczywem lub z ziemniakami.
Do gotującego się rosołku wrzucić pokrojone w talarki parówki i dodać koncentrat. Zagęścić 2 łyżkami mąki wymieszanymi z wodą - pół szklanki. Przecedzić przez sitko. Na samym końcu dodac groszek konserwowy. Wymieszać i doprawić do smaku. Raz zagotować. Przed podaniem dodać posiekaną natkę pietruszki. Potrawę można urozmaicić dodając 1/3 puszki kukurydzy i 2 pokrojone pomidory w kostkę. Ale i bez tego jest smaczna. Podawać ze świeżym pieczywem lub z ziemniakami.