- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
Przepis z książki "słońce w słoikach" I. Gumowskiej:
1,5 kg fasolki( zielonej lub żółtej)
75 dag pomidorów
kolendra
cząber
sól
cukier
Obciąć końce strączków, obgotować wrzucając we wrzątek, i gotować jeszcze ok. 8 minut od zawrzenia, odcedzić, po wystudzeniu można jeszcze pokroić na mniejsze kawałki. Pomidory umyć , udusić, przetrzeć przez sito. Przyprawić dom smaku. Fasolkę ułożyć w słoikach i zalać przecierem. Słoiki zamknąć i pasteryzować ok. 30 minut.
1,5 kg fasolki( zielonej lub żółtej)
75 dag pomidorów
kolendra
cząber
sól
cukier
Obciąć końce strączków, obgotować wrzucając we wrzątek, i gotować jeszcze ok. 8 minut od zawrzenia, odcedzić, po wystudzeniu można jeszcze pokroić na mniejsze kawałki. Pomidory umyć , udusić, przetrzeć przez sito. Przyprawić dom smaku. Fasolkę ułożyć w słoikach i zalać przecierem. Słoiki zamknąć i pasteryzować ok. 30 minut.