Kokosowo-jogurtowe muffinki z jagodami

Liska

Member
Lis 27, 2004
3,631
0
0
to mój 500 post tutaj....



2 szkl mąki
1 szkl cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

wymieszać, a następnie dodać zmiksowane:
100 g masła
2 jajka
200 ml jogurtu
50 g wiórków kokosowych
cukier waniliowy

na końcu wmieszać 1 szkl jagód lub innych sezonowych owoców. Uwaga: masa powinna być gęsta, ale nie sucha. Różne są jogurty i dlatego ważne jest, żeby dać taką ilość, zeby masa miała odpowiednią konsystencję - nie za rzadką i nie za gęstą. Jogurt można zastąpić zsiadłym mlekiem.

Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st C, foremkę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką.
Masę przełożyć do foremek i piec ok. 20 minut.

____________________
Smacznego,
Liska
 

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,676
517
113
To świętujemy!!!

Liska ,jak najszybciej następnych 500!

A i oczywiście takich pięknych zdjęć,ach jakie one są piękne.

A te muffinki idę wypróbować, pa.

Upiekłam je wczoraj na kolację, zjedliśmy wszystkie ( trochę na usprawidlenia obżarstwa donoszę ,że byli u mnie Siostrzeńcy)

Mój Siostrzeniec ,który nie lubi jagód powiedziął ,że pyszne te

bułeczki,mogę je piec z jagodami bo jakoś takie nie jagodowe.

To jest komlement! :lol: :roll:

Jagody na szczeście, a może nieszczęście się skończyły.
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Wspaniała kompozycja smakowa! Niechcący dalam dwa razy więcej jagód - wiec muffinki mniej urosły, ale są przepyszne. Polecam!
 

sd_silver

Member
Wrz 20, 2004
1,464
0
0
Bardzo puszyste i smaczne. Dziekuje za przepis
icon_smile.gif
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
a czy mozna by z mrozonych jagod zrobic? rozmrazac je wtedy? nie rozciapaja sie za bardzo?

pzdr
yenn
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
Ja bym nie rozmrażała, nigdy nie rozmrażam jagód ani innych owoców. I nawet jakby ktoś mi powiedział, żeby rozmrozić, to i tak bym po swojemu zrobiła .
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
czyli takie zamrozone chlup do masy muffinkowej? bez zadnego rozmrazania i obsypywania maka ziemniaczana, tak?

pzdr
yenn