Ogorki z przyprawą chilli (a'la smok wawelski)

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
16,065
389
83
3,5 kg ogórków (nieobranych - małych)
2 główki czosku
3 łyzki soli
Ogórki pokroić w paski i zasolic z czosnkiem na 6 godzin. Wycisnąć z soku i zalać goracą zalewą na 12 godzin.

Zalewa
2 łyżki oleju
2 szkl. octu
2 łyżki przyprawy chilli
3 szkl. cukru (można mniej)
Po 12 godzinach ogórki układamy do słoików, zalewamy zalewą, pasteryzujemy.
Smacznego
icon_smile.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy