3,5 kg ogórków (nieobranych - małych)
2 główki czosku
3 łyzki soli
Ogórki pokroić w paski i zasolic z czosnkiem na 6 godzin. Wycisnąć z soku i zalać goracą zalewą na 12 godzin.
Zalewa
2 łyżki oleju
2 szkl. octu
2 łyżki przyprawy chilli
3 szkl. cukru (można mniej)
Po 12 godzinach ogórki układamy do słoików, zalewamy zalewą, pasteryzujemy.
Smacznego
2 główki czosku
3 łyzki soli
Ogórki pokroić w paski i zasolic z czosnkiem na 6 godzin. Wycisnąć z soku i zalać goracą zalewą na 12 godzin.
Zalewa
2 łyżki oleju
2 szkl. octu
2 łyżki przyprawy chilli
3 szkl. cukru (można mniej)
Po 12 godzinach ogórki układamy do słoików, zalewamy zalewą, pasteryzujemy.
Smacznego
