- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
Znalazłam w swoich zbiorach taki przepis, kiedyś pamiętam, że mi to smakowało, może komuś się nada, więc proszę:
1 kg papryki
1 kg pieczarek
1 kg cebuli
składniki pokroić, posolić i zostawić na kilka godzin, aż puszczą sok. Nakładać do słoików,dodać przyprawy, zalać zalewą, pasteryzować ok. 20 minut.
zalewa:
1 szkl. wody
1 szkl. cukru
1 szkl. octu 10%
ziele ang.
liście laurowe
1 kg papryki
1 kg pieczarek
1 kg cebuli
składniki pokroić, posolić i zostawić na kilka godzin, aż puszczą sok. Nakładać do słoików,dodać przyprawy, zalać zalewą, pasteryzować ok. 20 minut.
zalewa:
1 szkl. wody
1 szkl. cukru
1 szkl. octu 10%
ziele ang.
liście laurowe