- Lis 1, 2004
- 29,231
- 2
- 0
wołowina:
polędwicę wołowa pokroić
Masło z odrobina oliwy rozgrzac na patelni
Mieso smazyć
Zdjąc z patelni, posolić i odstawić w ciepłe miejsce (piekarnik)
na patlenię wrzucić jeszcze odrobinę masła, szalotkę lub cebule drobo
posiekaną, zeszklić, wlac kilka łyzek octu, podgrzac.. ew. zredukować
Mięso podawać z sosem.
polędwicę wołowa pokroić
Masło z odrobina oliwy rozgrzac na patelni
Mieso smazyć
Zdjąc z patelni, posolić i odstawić w ciepłe miejsce (piekarnik)
na patlenię wrzucić jeszcze odrobinę masła, szalotkę lub cebule drobo
posiekaną, zeszklić, wlac kilka łyzek octu, podgrzac.. ew. zredukować
Mięso podawać z sosem.
Ostatnią edycję dokonał moderator: