- Lis 1, 2004
- 29,231
- 2
- 0
wołowina:
polędwicę wołowa pokroić
Masło z odrobina oliwy rozgrzac na patelni
Mieso smazyć
Zdjąc z patelni, posolić i odstawić w ciepłe miejsce (piekarnik)
na patlenię wrzucić jeszcze odrobinę masła, szalotkę lub cebule drobo
posiekaną, zeszklić, wlac kilka łyzek octu, podgrzac.. ew. zredukować
Mięso podawać z sosem.
	
	
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		 
	
	
		
			
		
		
	
			
			polędwicę wołowa pokroić
Masło z odrobina oliwy rozgrzac na patelni
Mieso smazyć
Zdjąc z patelni, posolić i odstawić w ciepłe miejsce (piekarnik)
na patlenię wrzucić jeszcze odrobinę masła, szalotkę lub cebule drobo
posiekaną, zeszklić, wlac kilka łyzek octu, podgrzac.. ew. zredukować
Mięso podawać z sosem.
 
	
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: 
			
		
	
										
										
											
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
	
	
		
			
		
		
	
										
									
								 
				
		