Muffinki cytrynowe z jablkami
2 jablka
250 g maki
1 lyzka maki ziemniaczanej
2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia
pol lyzeczki sody oczyszczonej
1 jajko
150 g cukru
100 ml oleju slonecznikowego
200 ml maslanki
sok z pol cytryny
jablka obrac i pokroic w kosteczke ca. 0,5x0,5 cm. make wymieszac z maka ziemniaczana, proszkiem i soda. jajko rozbeltac w duzej misce, dodac kolejno cukier, olej, maslanke i sok z cytryny, wszystko wymieszac. wrzucic jablka i znow wszystko przepieszac, na koniec dodac do masy mieszanke mak i wszytsko razem krotko wymieszac. nakladac mase do foremek muffinkowych i piec ciasteczka w uprzednio nagrzanym piekarniku (180 stopni) ok 25 min.
z tej ilosci skaldnikow wychodzi 20 muffinek, kazda ma 230 kcal
	
	
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		 
	
	
		
			
		
		
	
			
			2 jablka
250 g maki
1 lyzka maki ziemniaczanej
2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia
pol lyzeczki sody oczyszczonej
1 jajko
150 g cukru
100 ml oleju slonecznikowego
200 ml maslanki
sok z pol cytryny
jablka obrac i pokroic w kosteczke ca. 0,5x0,5 cm. make wymieszac z maka ziemniaczana, proszkiem i soda. jajko rozbeltac w duzej misce, dodac kolejno cukier, olej, maslanke i sok z cytryny, wszystko wymieszac. wrzucic jablka i znow wszystko przepieszac, na koniec dodac do masy mieszanke mak i wszytsko razem krotko wymieszac. nakladac mase do foremek muffinkowych i piec ciasteczka w uprzednio nagrzanym piekarniku (180 stopni) ok 25 min.
z tej ilosci skaldnikow wychodzi 20 muffinek, kazda ma 230 kcal
 
	 
				
		 
 
		 
	 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
	
