Zwiebelkuchen-placek cebulowy

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Czy tą cebulę mocno czuć?
gruebel_2.gif
Nie lubię cebuli, dodaję w minimalnych ilościach
dump.gif
Ale takiego smaku mi narobiłaś Cinko że....
strafe.gif


icon_wink.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Ewa - no czuć - toż to placek cebulowy
fiesgrins.gif
ja tam lubię duszoną cebulkę, a jeszcze taką doprawioną po swojemu - mniam
mniam.gif

Jak się boisz zrób połowę w formie do tarty albo w tortownicy. Najwyżej małżon zje
icon_mrgreen.gif
jak ci nie podejdzie.
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Małżon to by zjadł
icon_mrgreen.gif
ale później wie, że będzie spał z Julką
rofl.gif
 

Pusia_

Member
Gru 18, 2005
21
0
0
zrobiłam wczoraj ten placek-wyszedł przepyszny. Dałam pół kg kapusty kiszonej, 2 cebule i 15 dkg chudego boczku i kilka plasterków szynki. Sos z serem się pięknie zapiekł
icon_smile.gif


Dziękuję za wspaniały przepis -zrobie napewno jeszcze nie raz
icon_smile.gif
 

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
isabell @ 30 Mar 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=477058ten placek ,jak raz się zrobi to już na stałe wchodzi do menu
daumen.gif
To prawda
icon_mrgreen.gif
Uważajcie tylko jak czytacie przepis. Za kolejnym razem gdy robiłam placek coś mnie zamroczyło i z wydrukowanej kartki przeczytałam 60 dkg masła a nie 6 dkg
icon_redface.gif
dump.gif
i dodałam kostkę (bo dwie wydawało mi się za dużo) stanowczo nie polecam. no i wyszło dobre, bo nadzienie jest super, ale przy takiej ilości masła można zapomnieć o drożdżowym
rofl.gif
Jedynie to powiem: należy czytać dokładnie
icon_mrgreen.gif

A placek jest boski i najlepsze jest ciasto choć nadzienie też niczego sobie.
icon_lol.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Widzę, że ten przepis robi furorę ostatnio.
Trzeba go będzie wypróbwać, tylko kto w domu to zje poza mną
gruebel_2.gif
 

Noemi

Member
Lut 6, 2007
139
0
0
A oto mój Zwiebelkuchen. Przepyszny!!! Dziękuję za wspaniały przepis.
bussi.gif


DSCN8532.JPG DSCN8537.JPG
 

Załączniki

  • DSCN8532.JPG
    DSCN8532.JPG
    95 KB · Wyświetleń: 29
  • DSCN8537.JPG
    DSCN8537.JPG
    89.3 KB · Wyświetleń: 28

isabell

Member
Lip 7, 2005
4,947
0
36
Layla @ 30 Mar 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=477328To prawda
icon_mrgreen.gif
Uważajcie tylko jak czytacie przepis. Za kolejnym razem gdy robiłam placek coś mnie zamroczyło i z wydrukowanej kartki przeczytałam 60 dkg masła a nie 6 dkg
icon_redface.gif
dump.gif
i dodałam kostkę (bo dwie wydawało mi się za dużo) stanowczo nie polecam. no i wyszło dobre, bo nadzienie jest super, ale przy takiej ilości masła można zapomnieć o drożdżowym
rofl.gif
Jedynie to powiem: należy czytać dokładnie
icon_mrgreen.gif

A placek jest boski i najlepsze jest ciasto choć nadzienie też niczego sobie.
icon_lol.gif
 

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
ajjj jak fajnie, ze placek zdobywa taka popularnosc, jak widze nawet na wiosne i lato jest pieczony
icon_wink.gif


ciesze sie bardzo
banana.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Zrobiłam i ja wczoraj
icon_mrgreen.gif
Nie cebulowa jestem, ale skubnełam kawałek i dobre dla mnie. Ale mąż zajadał i mruczał pod nosem
icon_mrgreen.gif

Carbo dzięki za przepis
daumen.gif
 

bruxa

Member
Maj 25, 2007
7
0
0
Zrobiłam z nadzieniem dokładnie wg przepisu. Wyszło przepyszne, jako że nas tylko dwoje jedliśmy przez 2 dni. Ciasto wyszło puchate, warstwa wierzchnia w sam raz.
Jedyne co mnie trochę mroziło przy jedzeniu to ilość spożywanych kalorii, ale co tam
icon_smile.gif
Warto było
icon_smile.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Zrobiłam jak zwykle wersję wegetariańską, do cebuli dodałam groszek, kukurydzę, oliwki a z przypraw curry
icon_smile.gif
Pyszne
mniam.gif
 

Załączniki

  • cebulowy.JPG
    cebulowy.JPG
    73.5 KB · Wyświetleń: 4

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Robiłam juz 2 razy, jest niewyobrazalnie wręcz pyszne!
Na zimno nawet bardziej mi smakuje. Polecam entuzjastycznie machając rudym ogonkiem!
 

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
15,890
211
63
Ja kiedyś też robiłam tylko wersje wegetariańskie, często dodawałam do cebulki szpinak przesmażony z cebulą, albo rózne warzywa które miałam pod ręką. I rzeczywiście jest to pyszne
icon_smile.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Ratuuunkuuu, pooomooocyyy!
cry_1.gif

Jak duża ma być blaszka?
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif