Danie z mięsa rosołowego - przepis mojej babci

Simona

Moderator
Członek ekipy
Paź 27, 2004
2,528
0
0
Cebule (duza) podsmazyc na oleju. Dodac wolowine z rosolu pokrojona w kawalki. Podsmazyc, dodac troche rosolu i smazyc jeszcze przez chwile. Mozna dodac sol i pieprz do smaku.

Nie wiem jak to sie dzieje ze to mieso robi sie mieciutkie przez dodatek rosolu.
 

ewkka

Member
Gru 22, 2004
172
0
0
Simono,
nie tylko Twojej bo i mojej, mojego taty i moja też. Z małą różnicą - u nas smaży się ją na smalcu. I podaje koniecznie z ogórkiem kwaszonym. Pozdrawiam, ewkka
 

KasiaRybka

Member
Lut 18, 2005
880
0
0
Simona moja babcia, przekręca to mięso przez maszynkę, dodaje cebulę, przyprawy, trochę masła i zawija to wszystko w naleśniki.....palce lizać
icon_smile.gif