Danie z mięsa rosołowego - przepis mojej babci

Simona

Member
Paź 27, 2004
2,528
0
0
Cebule (duza) podsmazyc na oleju. Dodac wolowine z rosolu pokrojona w kawalki. Podsmazyc, dodac troche rosolu i smazyc jeszcze przez chwile. Mozna dodac sol i pieprz do smaku.

Nie wiem jak to sie dzieje ze to mieso robi sie mieciutkie przez dodatek rosolu.
 

ewkka

Member
Gru 22, 2004
172
0
0
Simono,
nie tylko Twojej bo i mojej, mojego taty i moja też. Z małą różnicą - u nas smaży się ją na smalcu. I podaje koniecznie z ogórkiem kwaszonym. Pozdrawiam, ewkka
 

KasiaRybka

Member
Lut 18, 2005
880
0
0
Simona moja babcia, przekręca to mięso przez maszynkę, dodaje cebulę, przyprawy, trochę masła i zawija to wszystko w naleśniki.....palce lizać
icon_smile.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy