Pyszna suróweczka z czerwonej kapusty

Limonka

Member
Wrz 20, 2004
1,074
0
0
Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:
pół główki małej, czerwonej kapusty
1 soczyste i twarde jabłko
2 łyżki oleju
2 łyżki octu winnego
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru

Kapustę poszatkować, jabłko zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, dodać olej, ocet,cukier i sól. Wszystko razem wymieszać, odstawić na ok. 1 godzinę by się przegryzło.

Smacznego.
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
mniamc musi byc

bede robic :mrgreen:

pzdr
yenn
 

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
Bardzo dobra surówka. Właśnie zrobiłam na dzisiejszy obiad, pewnie do obiadu się przegryzie i będzie jeszcze smaczniejsza.
Dzięki za przepis.
 

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,932
0
0
robie podobną dodaję jednak marchew również, a czasem robię z łyżeczką majonezu. Uwielbiam ją
icon_smile.gif