Surówka z czerwonej kapusty
Składniki:
pół główki małej, czerwonej kapusty
1 soczyste i twarde jabłko
2 łyżki oleju
2 łyżki octu winnego
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru
Kapustę poszatkować, jabłko zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, dodać olej, ocet,cukier i sól. Wszystko razem wymieszać, odstawić na ok. 1 godzinę by się przegryzło.
Smacznego.
Składniki:
pół główki małej, czerwonej kapusty
1 soczyste i twarde jabłko
2 łyżki oleju
2 łyżki octu winnego
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru
Kapustę poszatkować, jabłko zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, dodać olej, ocet,cukier i sól. Wszystko razem wymieszać, odstawić na ok. 1 godzinę by się przegryzło.
Smacznego.