- Sie 28, 2005
- 8,202
- 1,708
- 113
Wytrawne, piknikowe, przyjątkowe, śniadaniowe i co komu do glowy wpadnie.
2 szklanki mąki, 1 lyzeczka plaska sody + 1 lyzeczka plaska proszku do pieczenia,
2 lyzeczki soli z gorka
1 szklanka kiszonej kapusty, surowej, posiekanej – żeby sie dlugie „wlosy” nie petały
1 jajko
4 lyzki oleju jaki jest
1 szklanka maślanki lub joguru niesłodkiego, ale z tych bez żelatyny, albo kefiru
Suche do miski, wymieszac
Mokre do drugiej miski ( kapusta jest mokra!), wymieszac
No i jak zwykle jedno z drugim zabełtać, jak za suche to dodac jeszcze maślanki ile trzeba, nakładać do foremek i piec ok. 30 min na dolnej polce piekarnika w temperaturze 200 stopni. Dla urody pomalowac rozbełtanym jajkiem przed wstawieniem
qd
2 szklanki mąki, 1 lyzeczka plaska sody + 1 lyzeczka plaska proszku do pieczenia,
2 lyzeczki soli z gorka
1 szklanka kiszonej kapusty, surowej, posiekanej – żeby sie dlugie „wlosy” nie petały
1 jajko
4 lyzki oleju jaki jest
1 szklanka maślanki lub joguru niesłodkiego, ale z tych bez żelatyny, albo kefiru
Suche do miski, wymieszac
Mokre do drugiej miski ( kapusta jest mokra!), wymieszac
No i jak zwykle jedno z drugim zabełtać, jak za suche to dodac jeszcze maślanki ile trzeba, nakładać do foremek i piec ok. 30 min na dolnej polce piekarnika w temperaturze 200 stopni. Dla urody pomalowac rozbełtanym jajkiem przed wstawieniem
qd