bardzo kruche
20 dag mąki pszennej
20 dag mąki ziemniaczanej
15 dag masła
10 dag cukru pudru
2 duże żółtka
1/2 łyżeczki mielonego imbiru
3/4 łyżeczki cynamonu
sposób przygotowania
Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać cukier, żółtka i przyprawy. Jeżeli ciasto nie chce się zagnieśc mozna dodać łyżke kwaśnej śmietany. Ciasto schłodzić w lodówce. Rozwałkować na grubość 1-2 mm i wykrawać ciasteczka, piec w 160 stopni 10-15 minut na złoty kolor.

20 dag mąki pszennej
20 dag mąki ziemniaczanej
15 dag masła
10 dag cukru pudru
2 duże żółtka
1/2 łyżeczki mielonego imbiru
3/4 łyżeczki cynamonu
sposób przygotowania
Mąkę posiekać z tłuszczem, dodać cukier, żółtka i przyprawy. Jeżeli ciasto nie chce się zagnieśc mozna dodać łyżke kwaśnej śmietany. Ciasto schłodzić w lodówce. Rozwałkować na grubość 1-2 mm i wykrawać ciasteczka, piec w 160 stopni 10-15 minut na złoty kolor.