- Lut 13, 2009
- 59
- 0
- 0
20-minutowa zupa serowa
dla 3 osób :
około 1,5 litra bulionu
2-3 serki topione (duże kostki)
1/2 śmietany 18%
1/2 łyżeczki koperku (świeży, mrożony lub suszony)
sól, pieprz, czosnek
chleb tostowy
masło
w gorącym bulonie na wolnym ogniu rozpuścić serki (ja przeciskam przez sitko zeby było szybciej), dodac poł lyżeczki koperku i gotowac 10 minut. zagęścic smietaną, doprawic do smaku według uznania.podawac z gorącymi tostami.
jesli ktos lubi to robilam tez wersje z brokułami (ugotowane brokły podzielic na mniejsze kawałki i wrzucic do zupy
), tez swietna.
polecam na zimne dni.dobrze rozgrzewa
Smacznego
dla 3 osób :
około 1,5 litra bulionu
2-3 serki topione (duże kostki)
1/2 śmietany 18%
1/2 łyżeczki koperku (świeży, mrożony lub suszony)
sól, pieprz, czosnek
chleb tostowy
masło
w gorącym bulonie na wolnym ogniu rozpuścić serki (ja przeciskam przez sitko zeby było szybciej), dodac poł lyżeczki koperku i gotowac 10 minut. zagęścic smietaną, doprawic do smaku według uznania.podawac z gorącymi tostami.
jesli ktos lubi to robilam tez wersje z brokułami (ugotowane brokły podzielic na mniejsze kawałki i wrzucic do zupy

polecam na zimne dni.dobrze rozgrzewa
