Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Amarettowe muffinki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ewalukas" data-source="post: 410015" data-attributes="member: 2190"><p>3-4 ciasteczka o smaku amaretto lub biszkopciki</p><p>200 g masy marcepanowej</p><p>250 g mąki</p><p>1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>0,5 łyżeczki sody</p><p>1 jajko</p><p>10 g płynnego miodu</p><p>60 ml oleju</p><p>50 g kwaśnej śmietany</p><p>100 ml likieru amaretto</p><p>100 m białej polewy</p><p>10 g cukru pudru</p><p>zielony barwnik spożywczy</p><p>cukrowe perełki</p><p></p><p>Składniki na 24 sztuki.</p><p></p><p>Blaszkę posmarować masłem lub wyłożyć papierowymi foremkami.</p><p>Ciasteczka rozkruszyć. 50 g marcepanu pokroić i wymieszać z mąką, ciasteczkami, proszkiem do pieczenia oraz sodą.</p><p>Połączyć roztrzepane jajko, miód, olej, śmietanę i likier. Wsypać mąkę z dodatkami i wymieszać. Ciastem napełnić foremki.</p><p></p><p>Piec 15 min w temp 180 st.</p><p></p><p>Resztę masy marcepanowej dokładnie zanieść z cukrem pudrem i barwnikiem. Rozwałkować cienko masę między dwoma kawałkami folii spożywczej. Wyciąć foremkami 24 choinki.</p><p></p><p>Rozkruszoną polewę roztopić w kąpieli wodnej i za pomocą pędzelka posmarować muffinki. Udekorować choinkami i perełkami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ewalukas, post: 410015, member: 2190"] 3-4 ciasteczka o smaku amaretto lub biszkopciki 200 g masy marcepanowej 250 g mąki 1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 1 jajko 10 g płynnego miodu 60 ml oleju 50 g kwaśnej śmietany 100 ml likieru amaretto 100 m białej polewy 10 g cukru pudru zielony barwnik spożywczy cukrowe perełki Składniki na 24 sztuki. Blaszkę posmarować masłem lub wyłożyć papierowymi foremkami. Ciasteczka rozkruszyć. 50 g marcepanu pokroić i wymieszać z mąką, ciasteczkami, proszkiem do pieczenia oraz sodą. Połączyć roztrzepane jajko, miód, olej, śmietanę i likier. Wsypać mąkę z dodatkami i wymieszać. Ciastem napełnić foremki. Piec 15 min w temp 180 st. Resztę masy marcepanowej dokładnie zanieść z cukrem pudrem i barwnikiem. Rozwałkować cienko masę między dwoma kawałkami folii spożywczej. Wyciąć foremkami 24 choinki. Rozkruszoną polewę roztopić w kąpieli wodnej i za pomocą pędzelka posmarować muffinki. Udekorować choinkami i perełkami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Amarettowe muffinki
Top
Bottom