Ambasador

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
ciasto:
1/2szkla cukru,
6 lyzek wody,
margaryna 250g,
3 lyzki kakao to razem zagotowac a po przestudzeniu dodac
6 zoltek,
1 szkl maki
2 lyzeczki proszku do pieczenia
ubita piane z 3 bialke
ja dodaje garsc malin bo dla mnie jest za suche a maliny daja wilgoci i w samku tez jest
lecker.gif


pianka kokosowa:
3 bialka
1 szkl cukru
200g wiorek ubic bialka z cukrem na koniec dodac wiorki i wymieszac.

ciasto wylac do blachy kwadratowej lub prostokatnej jaka kto ma na wierz wylozyc pianke
niestety ciezko sie uklada wiec ja nabieram lyzka a potem rozkladma reka bo inaczej nie wyjdzie
a zeby pianka nie przyklejala sie do rak to mocze ja w wodzie
piec w 180 stopC piecze sie gdzies kolo 45 min ale trzeba sprawdzic patyczkiem czy srodek jest suchy i gotowe
polecam najlepsza jest ta upieczona pianka
icon_mrgreen.gif
 

Załączniki

  • DSC01150.JPG
    DSC01150.JPG
    395.6 KB · Wyświetleń: 0

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
kolejny raz upieklam bo jakze bym mogla inaczej, nie ma to jak chrupiaca warstwa kokosa
 

Załączniki

  • DSC02048.JPG
    DSC02048.JPG
    352.6 KB · Wyświetleń: 0

cakes

Member
Lut 22, 2009
3
0
0
Jacques @ 22 Feb 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=826492fuu :/
dump.gif
oooo jedno z moich ulubionych ciast, mam od dawna prawie identyczny przepis na
to ciasto tylko nie odwazylam sie jakos dac malin
i mi jak i innym zawsze ono smakuje wiec wiem za autorka ma racje ze jest dobre
a z twojej wypowiedzi wnioskuje ze je robiles i ci nie smakowal ale twoj komentarz jest porazajacy
icon_sad.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: