- Lis 12, 2007
- 304
- 0
- 0
ciasto:
1/2szkla cukru,
6 lyzek wody,
margaryna 250g,
3 lyzki kakao to razem zagotowac a po przestudzeniu dodac
6 zoltek,
1 szkl maki
2 lyzeczki proszku do pieczenia
ubita piane z 3 bialke
ja dodaje garsc malin bo dla mnie jest za suche a maliny daja wilgoci i w samku tez jest
pianka kokosowa:
3 bialka
1 szkl cukru
200g wiorek ubic bialka z cukrem na koniec dodac wiorki i wymieszac.
ciasto wylac do blachy kwadratowej lub prostokatnej jaka kto ma na wierz wylozyc pianke
niestety ciezko sie uklada wiec ja nabieram lyzka a potem rozkladma reka bo inaczej nie wyjdzie
a zeby pianka nie przyklejala sie do rak to mocze ja w wodzie
piec w 180 stopC piecze sie gdzies kolo 45 min ale trzeba sprawdzic patyczkiem czy srodek jest suchy i gotowe
polecam najlepsza jest ta upieczona pianka
1/2szkla cukru,
6 lyzek wody,
margaryna 250g,
3 lyzki kakao to razem zagotowac a po przestudzeniu dodac
6 zoltek,
1 szkl maki
2 lyzeczki proszku do pieczenia
ubita piane z 3 bialke
ja dodaje garsc malin bo dla mnie jest za suche a maliny daja wilgoci i w samku tez jest
pianka kokosowa:
3 bialka
1 szkl cukru
200g wiorek ubic bialka z cukrem na koniec dodac wiorki i wymieszac.
ciasto wylac do blachy kwadratowej lub prostokatnej jaka kto ma na wierz wylozyc pianke
niestety ciezko sie uklada wiec ja nabieram lyzka a potem rozkladma reka bo inaczej nie wyjdzie
a zeby pianka nie przyklejala sie do rak to mocze ja w wodzie
piec w 180 stopC piecze sie gdzies kolo 45 min ale trzeba sprawdzic patyczkiem czy srodek jest suchy i gotowe
polecam najlepsza jest ta upieczona pianka