- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Ananasa obrać i pokroić. Pozostałego po obieraniu soku NIE wylewać
Na patelnię wsypać kila łyżek cukru, wlać sok z 1 cytryny – zrobić karmel. Jeśli jest za gęsty dodać soku (np. z pomarańczy .)
Dodać posiekaną papryczkę chili i trochę świeżo zmielonego pieprzu
Wrzucić ananasa
Porządnie „obtoczyć” w karmelu
Podawać mooocno schłodzone z gałka lodów śmietankowych
Na patelnię wsypać kila łyżek cukru, wlać sok z 1 cytryny – zrobić karmel. Jeśli jest za gęsty dodać soku (np. z pomarańczy .)
Dodać posiekaną papryczkę chili i trochę świeżo zmielonego pieprzu
Wrzucić ananasa
Porządnie „obtoczyć” w karmelu
Podawać mooocno schłodzone z gałka lodów śmietankowych
