- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
na zyczenie Margot
500g burakow, ugotowanych (upieczonych w ubranku) i obranych
500g marchewki, ugotowanej i obranej
2 lyzki swiezo utartego imbiru
1/2 szklanki brazowego cukru ( daje znacznie mniej)
1/2 szklanki soku z pomaranczy
1/4 szklanki octu cydrowego
skorka otarta z jednej pomaranczy organic
1/2 lyzeczki mielonego cynamonu
1/2 lyzeczki mielonego kwiatu muszkatolowca (macy)
warzywa pokroic na kawalki dowolnej wielkosci. Polaczyc ze soba pozostale skladniki i lekko zagotowac na wolnym ogniu az sos stanie sie gesty. Wlozyc do niego warzywa i gotowac jeszcze 5 min, mieszajac od czasu do czasu. Podawac na goraco.
500g burakow, ugotowanych (upieczonych w ubranku) i obranych
500g marchewki, ugotowanej i obranej
2 lyzki swiezo utartego imbiru
1/2 szklanki brazowego cukru ( daje znacznie mniej)
1/2 szklanki soku z pomaranczy
1/4 szklanki octu cydrowego
skorka otarta z jednej pomaranczy organic
1/2 lyzeczki mielonego cynamonu
1/2 lyzeczki mielonego kwiatu muszkatolowca (macy)
warzywa pokroic na kawalki dowolnej wielkosci. Polaczyc ze soba pozostale skladniki i lekko zagotowac na wolnym ogniu az sos stanie sie gesty. Wlozyc do niego warzywa i gotowac jeszcze 5 min, mieszajac od czasu do czasu. Podawac na goraco.
Ostatnią edycję dokonał moderator: