Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Aromatyczne pieczarki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Esteral" data-source="post: 1025995" data-attributes="member: 12101"><p>A to przepis na aromatyczne pieczarki.</p><p></p><p>Pieczarki w zalewie</p><p></p><p>1 kg pieczarek</p><p>4 ząbki czosnku</p><p>4 liście laurowe</p><p>4 gałązki świeżego rozmarynu</p><p>pęczek bazylii</p><p>100 ml octu 10%</p><p>1 łyżeczka soli</p><p>4 łyżki oliwy</p><p>Łyżka kaparów</p><p>4 wysuszone strączki papryczki chilli</p><p></p><p>Grzyby umyć i osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę. Zioła umyć. Zagotować 400ml wody z czosnkiem, ziołami, octem, solą i oliwą. Do zalewy wrzucić pieczarki. Gotować przez 3 minuty.</p><p>Grzyby wyjąć z zalewy, włożyć do słoików. Dodać kapary, zioła i papryczki. Wywar jeszcze raz zagotować i wlać do słoików. Słoiki zamknąć. Jak przestygną wstawić do lodówki. Pieczarki można jeść po dwóch dobach. </p><p></p><p>Tak przechowywane grzyby trzeba spożyć w ciągu 3 tygodni.</p><p></p><p>Z podanych proporcji wychodzą 2 słoiki 0,75l.</p><p></p><p>Smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Esteral, post: 1025995, member: 12101"] A to przepis na aromatyczne pieczarki. Pieczarki w zalewie 1 kg pieczarek 4 ząbki czosnku 4 liście laurowe 4 gałązki świeżego rozmarynu pęczek bazylii 100 ml octu 10% 1 łyżeczka soli 4 łyżki oliwy Łyżka kaparów 4 wysuszone strączki papryczki chilli Grzyby umyć i osuszyć. Czosnek przecisnąć przez praskę. Zioła umyć. Zagotować 400ml wody z czosnkiem, ziołami, octem, solą i oliwą. Do zalewy wrzucić pieczarki. Gotować przez 3 minuty. Grzyby wyjąć z zalewy, włożyć do słoików. Dodać kapary, zioła i papryczki. Wywar jeszcze raz zagotować i wlać do słoików. Słoiki zamknąć. Jak przestygną wstawić do lodówki. Pieczarki można jeść po dwóch dobach. Tak przechowywane grzyby trzeba spożyć w ciągu 3 tygodni. Z podanych proporcji wychodzą 2 słoiki 0,75l. Smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Aromatyczne pieczarki
Top
Bottom