?azanki

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
1
0
Margot, zainteresował mnie ten fragment.

Co to daje cebuli, jeśli początkowo smaży się ją na patelni bez tłuszczu?


Margot @ 6 Nov 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=908191cebula na sucha patelnie i jak się ulotni pierwszy zapach daję olej i dusze-smażę aż się lekko zrumieni
 

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,354
113
No tak, zdjęcie łazanek wstawiłam tylko zapomniałam napisać, że nam bardzo, ale to bardzo smakowały. Ślubny nakazał częściej je robić (a taki niby mięsożerny
icon_mrgreen.gif
)
 

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,676
515
113
.agatka. @ 25 Feb 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=949390Margot, zainteresował mnie ten fragment.

Co to daje cebuli, jeśli początkowo smaży się ją na patelni bez tłuszczu?
Agatko dopiero dziś zobaczyłam , tak najpierw na suchej patelni ,żeby ulotniły się związki które to są właśnie dla wątroby ciężko strawne , dopiero wtedy daje się tłuszcz -taka cebula naprawdę jest łatwiej strawna
ja tak smażę właściwie zawsze cebulę
 

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,354
113

ankafaka

Well-known member
Kwi 11, 2008
1,285
250
83
Dziś u mnie były na obiad
lecker.gif
. Bardzo mi smakowało i mięsożernemu niemężowi też
freu.gif

Robiłam na oko, ale myślę, że było pół na pół pieczarki z kapustą i do tego 2 średnie cebule. Następnym razem tych pieczarek chyba jednak trochę mniej dam, żeby danie było bardziej kapuściane. Doprawiałam tradycyjnie kminkiem i majerankiem. A co mnie najbardziej cieszy - robi się bez grama tłuszczu i jest MM (prawda?) -> najpierw na patelni pieczarki chwilę poddusiłam, dodałam cebulę i na koniec podgotowaną kapustę, poczekałam aż trochę odparuje i dorzuciłam ugotowany makaron (kokardki).
Dzięki za przepis, na pewno będę jeszcze robiła
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,772
26
48
i juz wiem co jutro zrobie na obiad
icon_mrgreen.gif
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,611
2,888
113
Jutro będą, z kiszonej, z dobrą kiełbaską i grzybami.