AnkaP
Well-known member
- Sty 2, 2008
- 12,592
- 6,801
- 113
O matulu, toż to normalnie puch. Po upieczeniu już myślałam, że siadła, bo wyglądała, jakby się zapadła, bo był jakiś uskok, i będzie zakalec, ale przyjrzałam się formie i ona ma właśnie taki kształt. Robiłam z 1/4 porcji, drożdże dałam suszone, ale zrobiłam normalnie zaczyn, cukru trochę więcej (1/3 szklanki, może trochę mniej), 4 żółtka. Z bakalii: rodzynki, te duże, jasne, oraz skórka pomarańczowa. Polałam lukrem zrobionym z cukru pudru i soku z pomarańczy (skórkę z niej otarłam i dodałam do ciasta). No i kieliszek rumu do ciasta też trafił
Tak się rozpisałam, ale przynajmniej będę miała wskazówki na następny raz, bo stanowczo do powtórek.
Tak się rozpisałam, ale przynajmniej będę miała wskazówki na następny raz, bo stanowczo do powtórek.