Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Baba drożdżowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Majkakar" data-source="post: 1117084" data-attributes="member: 23516"><p>Może komuś się przyda moje doświadczenie z tą babką: pierwszy raz robiłam w silikonowej formie i ze świeżymi drożdżami baba pięknie wyrosła w formce i w piekarniku a po wyjęciu opadła, zwinęła się w rulon i w rezultacie zakalec wylądował w koszu. Za drugim razem nabyłam foremki metalowe z kominem i w nich piekłam babkę a do ciasta dałam całe opakowanie drożdży instant i wyszło. Jest bardzo delikatna w smaku i na drugi dzień tak świeża jakby tylko co wyszła z pieca. Naprawdę dobra. Mi jednak czegoś w niej brakuje, szukam dalej. I na pewno drugi raz nie będę lukrowałam tylko posypię cukrem pudrem. A wszystkie składniki były takie:</p><p>425 g mąki luksusowej</p><p>75 g mąki krupczatki</p><p>100 g ugotowanych i przetartych ziemniaków</p><p>100 g masła </p><p>60 g oleju</p><p>5 żółtek</p><p>100 g cukru pudru</p><p>30 g amaretto</p><p>po 2 krople esencji Libella pomarańczowej i arakowej </p><p>250 g mleka</p><p>robiłam dokładnie jak w przepisie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Majkakar, post: 1117084, member: 23516"] Może komuś się przyda moje doświadczenie z tą babką: pierwszy raz robiłam w silikonowej formie i ze świeżymi drożdżami baba pięknie wyrosła w formce i w piekarniku a po wyjęciu opadła, zwinęła się w rulon i w rezultacie zakalec wylądował w koszu. Za drugim razem nabyłam foremki metalowe z kominem i w nich piekłam babkę a do ciasta dałam całe opakowanie drożdży instant i wyszło. Jest bardzo delikatna w smaku i na drugi dzień tak świeża jakby tylko co wyszła z pieca. Naprawdę dobra. Mi jednak czegoś w niej brakuje, szukam dalej. I na pewno drugi raz nie będę lukrowałam tylko posypię cukrem pudrem. A wszystkie składniki były takie: 425 g mąki luksusowej 75 g mąki krupczatki 100 g ugotowanych i przetartych ziemniaków 100 g masła 60 g oleju 5 żółtek 100 g cukru pudru 30 g amaretto po 2 krople esencji Libella pomarańczowej i arakowej 250 g mleka robiłam dokładnie jak w przepisie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Baba drożdżowa
Top
Bottom