Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Baba drożdżowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 482573" data-attributes="member: 956"><p>Dzisiaj zrobiłam z 1/2 kg mąki i 8 żółtek</p><p>Tak wyglądały: większa już wyjęta z foremki, mniejsza tuż po wyjęciu z pieca</p><p></p><p>[ATTACH=full]8279[/ATTACH]</p><p></p><p>A tak przekrojona</p><p></p><p>[ATTACH=full]8280[/ATTACH]</p><p></p><p>Jest lekka i jak trochę widać ma malutkie dziurki. Jak dla mnie za mało słodka mimo, że dałam odrobinę więcej cukru, niż to było w przepisie. I do tego podkusiło mnie polać je lukrem zrobionym na soku cytrynowym. No, ale ja już tak mam, że jak coś robię pierwszy raz z czyjegoś przepisu, to staram się go trzymać. Ale już sobie zapisałam co mam zrobić inaczej.</p><p>Ponieważ mam mały piekarnik i dwie nie zmieściłyby się razem, ta mniejsza foremka po włożeniu ciasta powędrowała przykryta na balkon. Pod koniec pieczenia pierwszej wróciła i ciasto zaczęło rosnąć jak szalone. W piecu też więcej urosła niż ta wyrastana w kuchni. Myślę, że bardzo dobrze zrobiło jej to ochłodzenie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 482573, member: 956"] Dzisiaj zrobiłam z 1/2 kg mąki i 8 żółtek Tak wyglądały: większa już wyjęta z foremki, mniejsza tuż po wyjęciu z pieca [ATTACH=full]8279[/ATTACH] A tak przekrojona [ATTACH=full]8280[/ATTACH] Jest lekka i jak trochę widać ma malutkie dziurki. Jak dla mnie za mało słodka mimo, że dałam odrobinę więcej cukru, niż to było w przepisie. I do tego podkusiło mnie polać je lukrem zrobionym na soku cytrynowym. No, ale ja już tak mam, że jak coś robię pierwszy raz z czyjegoś przepisu, to staram się go trzymać. Ale już sobie zapisałam co mam zrobić inaczej. Ponieważ mam mały piekarnik i dwie nie zmieściłyby się razem, ta mniejsza foremka po włożeniu ciasta powędrowała przykryta na balkon. Pod koniec pieczenia pierwszej wróciła i ciasto zaczęło rosnąć jak szalone. W piecu też więcej urosła niż ta wyrastana w kuchni. Myślę, że bardzo dobrze zrobiło jej to ochłodzenie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Baba drożdżowa
Top
Bottom